Principala | Harta site | Relatii
Management soft
user :
parola :
www.500words.md, succesul afacerii Dvs.
www.trans-electro.ru, tehnologii IGBT

Ce prezint─â "EVIMATE"

     Sistemul informa┼úional "EVIMATE" e conceput ca un susbsistem independent de sistemele tip ERP, inclusiv de sistemul "VITAL", ┼či este orientat pentru ├«ntreprinderile mici. "EVIMATE" este un sistem informa┼úional pentru eviden┼úa bunurilor materiale ┼či inventarului, instrumentelor ├«n astfel de domenii, unde sunt mul┼úi furnizori, multe tipuri de materiale, produse semifabricate, multe comenzi ├«n proces de producere sau ├«n sfera de prest─âri de servicii.
     Sistemul opereaz─â cu astfel de no┼úiuni ca "Material", "Comand─â", "Instrument". "Materialul" se prezint─â ca o entitate, care se divizeaz─â ├«n unit─â┼úi, p─âr┼úi, care vor pleca de la produc─âtor odat─â cu executarea comenzii de producere. Sistemul "EVIMATE" include ├«n costul comenzii de producere costul unit─â┼úilor/p─âr┼úilor de material care intr─â ├«n comand─â ┼či pleac─â de la produc─âtor. "Instrumentele" ├«n mod similar se divizeaz─â ├«n unit─â┼úi/p─âr┼úi, se consum─â ├«n procesul de producere, dar ele r─âm├ón la produc─âtor. Sistemul "EVIMATE" include ├«n costul comenzii de producere nu costul instrumentului, ci doar partea de amortizare a costului instrumentului, m─ârimea c─âruia depinde at├ót de costul instrumentului, c├ót ┼či de gradul de utilizare a lui ├«n executarea comenzii de producere.
     Alt─â no┼úiune a sistemului este "depozit" ÔÇô o subdiviziune a ├«ntreprinderii, unde se stocheaz─â "materiale" ┼či "instrumente", ├«ns─â nu se utilizeaz─â. No┼úiunea "nod de producere" ÔÇô o subdiviziune, care consum─â "materiale" ┼či "instrumente" ├«n procesul de producere.
     Materialele ┼či instrumentele se aprovizioneaz─â de la furnizori ┼či se transmit la depozit, iar de aici se transmit la nodurile de producere, transform├ónd materialele ┼či instrumentele ├«n produse din comanda de producere, care la r├óndul lor se transmit la depozit. Num─ârul de depozite ┼či noduri de producere nu sunt practic limitate ├«n sistemul "EVIMATE". ├Änc─â o no┼úiune este "comanda de producere". Dac─â comanda este din interiorul ├«ntreprinderii, atunci ea va fi intern─â, ├«n alt caz se va numi comand─â extern─â. Sistemul "EVIMATE" duce eviden┼úa tuturor materialelor, care se implic─â at├ót ├«n comenzile interne, c├ót ┼či externe. Pentru a monitoriza procesul de producere ├«n ├«ntreprindere sistemul genereaz─â un set de rapoarte, care reflect─â starea materialelor, instrumentelor ┼či comenzilor.

     Produsul "EVIMATE" este conceput pentru ├«ntreprinderi mici ┼či medii ┼či din aceste considerente este u┼čor de implementat ┼či are un cost foarte mic ├«n compara┼úie cu sisteme similare.

Cum se operează în "EVIMATE"

    
    Sistemul "EVIMATE" are structura ┼či urm─âtoarele func┼úii de baz─â:
  1. Evidenta materialelor ┼či a instrumentelor .
  2. Opera┼úii asupra materialelor ┼či instrumentelor.
  3. Gestionarea comenzilor.
  4. Evidenta consumului de lubrifianţi
     Fiecare utilizator ├«┼či selecteaz─â func┼úia necesar─â ┼či prin intermediul respectivei interfe┼úe introduce datele despre materialele, instrumentele, ┼č.a. , pe care apoi le poate procesa ├«n conformitate cu procedurile explicate mai sus.
     Pentru o cuno┼čtin┼ú─â mai in detaliu se pot desc─ârca documente aici

Tehnologii ale "EVIMATE"

     Sistemul este realizat ca o aplica┼úie de tip "client-server", care poate func┼úiona at├ót pe un calculator, c├ót ┼či pe re┼úeaua local─â. Sistemul reprezint─â o aplica┼úie ÔÇ×desktopÔÇŁ elaborat─â in Borland C++ Builder. Sistemul utilizeaz─â baze de date MS SQL Server ÔÇô unul din cele mai puternice sisteme de baze de date. Este posibil─â ┼či utilizarea versiunilor free MSDE (Microsoft SQL Desktop Engine), Microsoft SQL Server 2005 Express Edition.